Abel

Fra TermvaktWiki
Gå til: navigasjon, søk

Abel er en forkortelse for terminalstuen i Nils Henrik Abels hus (kart) på Blindern. Den ligger i kjelleren, en etasje ned fra inngangen. Termstuen er betjent og har 54 linux-maskiner, 18 windows-maskiner, én sort-hvitt-skriver og én fargeskriver (vbfarge), samt en scanner koblet til en Windows-maskin og 3 linuxmaskiner for termvakter.

Åpningstider

  mandag - fredag 08:00-21:00
  lørdag     10.00-18.00
  søndag     10.00-18.00

Telefon: 228 54 181

Termvakten kan hjelpe deg med nytt passord, gi utskrifts- og programvareassistanse og generell brukerstøtte. Termvakten er flink til å henvende deg til riktig instans dersom termvakten ikke kan hjelpe deg.

Abelstuen har 20 bokskap på printerrommet. Det er ideelt om det er brukerne av Abelstuen som også bruker disse.

Sammen med Sophus Lie regnes (hihi k9s f9s) Nils Henrik Abel som den største matematikeren på 1900-tallet. Han er internasjonalt kjent for å bevise at den generelle 5-gradsligningen ikke kan løses med de elementære regne-artene og rot-utdragning. Arbeidet hans hviler i stor grad på den franske instigatoren, vigilanten og matematikeren Evariste Galois. Galois sitt korte faglige liv er for oss kjent som MAT2200 Abstrakt algebra. For å prate med en algebra-entusiast her på NHA, ta kontakt med Prof. Kristian Raanestad, foreleser og hverdagshelt.


Se også

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Kategorier
Programvare
Andre
Translate
Verktøy